Stichting Militaire Lourdes Bedevaart Top fotoTop fotoTop foto Insigne 2023


Agenda

Receptie en gezamenlijke lunch

De militaire bedevaartgangers logeren verspreid over meerdere hotels. Daardoor splitst de groep zich iedere keer weer, om bij het volgende programmaonderdeel weer één geheel te worden.

De receptie van de Nederlandse delegatie en de gezamenlijke lunch met de hele groep is populair. Dit is één van de weinige momenten waarop we met de hele groep bij elkaar zijn, zonder dat we ‘devotioneel’ bezig zijn. Bij dit programmaonderdeel gaat het om de ontmoeting van mens tot mens. Bijna niemand heeft een hekel aan eten. Maar dat een mens niet leeft van brood alleen wordt hier wel erg duidelijk. Wat een gedruis aan stemmen, gelach, muziek, geklingel van glazen flessen. Levendig is een eufemisme. Feestelijk, dat is een beter woord.

Het lijkt wel een feestje en dat is het eigenlijk ook. Een feest van verbroedering, van herkenning. Wat heb jij eigenlijk te vertellen? Maakt eigenlijk niet uit ook. Niemand maakt zich druk over de inhoud. Het gaat meer over wat er op je bordje ligt, in je glas zit. Wat heb jij op je bordje als mens? Is jouw glas half vol of half leeg? Even stil… De voorzitter wil een paar mensen bedanken…….