Stichting Militaire Lourdes Bedevaart Top fotoTop fotoTop foto Insigne 2023


Agenda

Vlogs van Emy Jansons

Vlogs van Emy Jansons

Vlog #1

Dit jaar is in de Franse bedevaartsplaats Lourdes voor de 60e keer de Internationale Militaire Ontmoeting. In totaal zijn er 300 deelnemers mee vanuit Nederland, onder wie ook veteranen en militairen in opleiding. De grootste groep deelnemers vertrok vandaag vanaf vliegbasis Eindhoven. Ook is er een groep met de motor en een groep met de bus. Traditiegetrouw stonden de Nederlandse militairen de motorrijders op te wachten bij de brug. Benieuwd waarom deze militairen naar Lourdes gaan? Bekijk vlog #1 (17 mei 2018):

 

Vlog #2

Tijdens de internationale openingsviering is de militaire bedevaart deze middag officieel geopend. In totaal zijn er 14.000 deelnemers uit vijftig verschillende landen. Op het tentenkamp waar de jongeren verblijven was een ceremonie waarna grote delegaties afmarcheerden naar de officiële openingsviering in de Pius X-basiliek.
Hieronder is vlog #2 te bekijken (19 mei 2018):

 

Vlog #3

Deze derde dag van de bedevaart staat in het teken van ontmoeting voor de Nederlandse militairen in Lourdes. Na de viering in de Josephkapel gaan zij naar het Accueil voor een gezamenlijke lunch en receptie.

In de middag nemen de jongeren deel aan de internationale sportwedstrijd. ’s Avonds is indrukwekkende lichtprocessie. Bekijk vlog #3!

 

Vlog #4

Deze laatste dag van de bedevaart begint met de internationale hoogmis waar het feest van Pinksteren wordt gevierd. In de middag staat de Esplanade vol militairen de ceremoniële afsluiting van de 60e internationale militaire ontmoeting in Lourdes.

De Nederlandse delegatie heeft ook een eigen afscheidsviering waarna ze gezamenlijk de bedevaartkaars ontsteken. Benieuwd naar deze dag, en wat de deelnemers van de bedevaart mee naar huis nemen? Bekijk vlog #4!