Stichting Militaire Lourdes Bedevaart Top fotoTop fotoTop foto Insigne 2023


Agenda

Waarom Lourdes?

Waarom Lourdes?

In deze moderne en snelle wereld heeft de technologie een grote plaats ingenomen. Nog nooit zijn afstanden zo snel overbrugd en is informatie zo snel ter plaatse. Zonder ook maar één meter te lopen kan men door de digitale techniek met iedereen over de hele wereld in contact komen. Als je op zoek bent naar verre bestemmingen, dan surf je over het internet en kun je van alle reisdoelen een beeld krijgen, met aankomsttijd en prijs erbij.

Ondanks deze mogelijkheden stelt de technologie ons niet in staat om van alles wat het leven te bieden heeft een beeld te geven of een antwoord te geven op alle levensvragen. De digitale wereld brengt mensen niet ècht dichter bij elkaar. Ondanks de wetenschappen blijft de mens een zoekende mens: Een mens die een doel zoekt voor zijn levensreis en tijdens die reisbetrouwbare en liefdevolle reisgenoten hoopt te ontmoeten.

Deze zoektocht bracht vele mensen naar Lourdes. Vroeger ging men nog te voet, tegenwoordig nemen we liever de fiets, auto, bus, trein of vliegtuig. Maar het doel is nooit veranderd: antwoorden vinden op levensvragen, reisgenoten ontmoeten met dezelfde vragen, dingen samen doen, het leven samen vieren.

Pelgrims noemen we ze, mensen op weg, zoekend naar de zin van het leven. Mensen op weg naar plaatsen, waar God dichtbij mensen blijkt te zijn, plaatsen waar de wonderen de wereld nog niet uit blijken te zijn. Plekken van ontmoeting met het heilige, wondermooie momenten, verrassende ontmoetingen, ervaringen van dat alles anders kan worden, anders moet worden. Ieder vindt er het hare of zijne.

Het is onvoorspelbaar, niet allemaal uit te leggen. Je moet het zelf ervaren. Je moet het zelf meemaken!

Lourdes is zo‘n plek. Miljoenen mensen hebben dit plaatsje in Zuid-Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën, bezocht.